Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

CONTINUE SHOPPING

by Anna Shamsul •

Cara Pakai Under The Sea Antioxidant Glow Face Mask

Jom Tengok Video Tutorial Kami!    View this post on Instagram A post shared by Adania & Co (@adania.co)     Apa yang anda perlukan? Adania & Co Under The Sea Antioxidant Glow Face Mask 1 sudu kecil (sudu teh) 1 bekas atau mangkuk kecil atau sederhana 1 berus/spatula mask (untuk anda sapukan pada kulit. Tapi kalau nak sapu guna jari je pun boleh) Sedikit air atau Face Mist yang anda ada. Atau boleh juga check our Rose Glacier Hydrating & Toning Face Mist ni disini   Langkah-langkah untuk guna/bancuh Step 1 : Ambil setengah sudu atau 1-2 sudu serbuk Under The Sea Antioxidant Glow Face Mask. Kuantiti tu bergantung kepada step berikutnya, iaitu anda cuma nak bancuh dengan air/FaceMist atau dengan bahan-bahan lain jugak? Step 2 : Masukkan sedikit air. Dalam 1 sudu kecil air (guna sudu yang sama anda ambil serbuk mask tadi). Jika anda tak nak guna air, tapi nak guna Face Mist sahaja pun boleh. Atau nak mix dua dua pun okay je 👍 gaul dengan rata ye. Hingga jadi tekstur macam paste. Tak terlalu pekat & tak terlalu cair.  Step 3 : Anda boleh skip step ni jika anda cuma nak bancuh mask tadi dengan air/Face Mist je. Tapi jika anda nak masukkan sekali bahan-bahan lain dalam bancuhan mask tadi, dipersilakan 🤗 bahan-bahan lain tu apa? Contohnya, yogurt, madu (honey), aloevera, timun yang dah dihancurkan, oats, dan bermacam-macam lagi sebenarnya. Jika anda ada masukkan bahan-bahan ni, pleaso do be aware yang tekstur mask tadi akan jadi sedikit pekat & akan ambil masa sedikit untuk tunggu dia kering pada muka bila dah apply ye. It's okay!  Step 4 : Dah gaul rata semua? Masa untuk apply pada muka. Anda boleh apply guna berus/spatula mask ataupun guna jari. Mana-mana pun boleh sebenarnya. Tapi kalau nak nampak lebih 'aesthetic', guna berus mask. Gitu 😬 Step 5 : Jangan lupa post dekat IG story atau IG feed dan tag IG kami ( @adania.co ) 🤪🤭