Your Shopping Cart

It appears that your cart is currently empty!

CONTINUE SHOPPING

Kulit Sensitif Sebab Pakai Produk Bahaya Ke? Tapi Saya Tak Pernah Pun Pakai Produk Begitu? 🤔

by Anna Shamsul |

Betul ke kulit sensitif akibat dari kesan pemakaian produk-produk yang bahaya (atau dalam erti kata lain, produk timbang kilo)?


Sebenarnya, kulit sensitif ada 2 kategori tau. Jom check out 2 kategori tu :

  1. Memang dilahirkan dengan kulit jenis sensitif.
  2. Kulit asalnya bukan jenis sensitif. Tapi disebabkan pakai produk yang ada bahan merosakkan kulit atau yang tak sesuai, terus jadi sensitif.


Kulit sensitif ni memang boleh jadi pada siapa siapa je. Ada yang memang dilahirkan kulit yang jenis sensitif & ada juga jadi sensitif lepas tersalah pakai produk yang tak sesuai/bahaya pada kulit.


Jadi, anda tak perlu risau ye jika anda memang tak pernah pun guna atau cuba produk-produk timbang kilo yang ada ingredients berbahaya, kulit jenis sensitif. Normal sebenarnya untuk kita semua ada jenis kulit yang berbeza.


Yang penting, kita tau produk mana yang sesuai dengan jenis kulit kita tu! 🤗 Anda nak kami bantu kenalpasti jenis kulit & produk yang bersesuaian dengan jenis kulit anda? Jom get in touch dengan kami. Hola hola Beauty Consultant kami melalui WhatsApp di +601156900395.